Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgonen leker med mig.


morgon

blundar

letar mig till tankarna i mitt bakhuvud.
leker med dem
hänger dem i små trådar likt spindlarna på morgonen
i daggen morgonis vilar bekymmer
ligger ner i det blöta gräset
ser alla förändringar,
människors ansikten suddas ut likt röken från mina lungor

släppte alla mina problem som låg i mina händer precis där
och håller i mig hårt.

staden igår var inte ens i närheten av ren
och räddningstjänsten hade inte ens försökt spola bort alla smutsiga tankar

jag ler

jag är precis som dom, alla dom som jag föraktar med hela själen
värre än rädslan som kryper upp på mitt skinn ofrivilligt är alla lögner jag ständigt ljuger för mig själv

jag skrattar

allt som jag en gång älskade är nu allt som jag hatar
och det blir
självironi gånger tusen..

jag busar med tankarna mellan fingertopparna.
försiktigt studsar de
fram och tillbaka
fram och tillbaka
fram och tillbaka

ciggaretten släcker sig själv
jag skrattar
jag smeker mina lungor och älskar med livet

god morgon




Fri vers av tuss
Läst 431 gånger
Publicerad 2006-04-14 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tuss
tuss