Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fildelaren

jag kramar ur den sista tankedroppen
ur mitt fildelande huvud
där internetporren trängs med
mp3-snuttar med electric banana band

låter den droppa ner
på ett av mina håriga mansbröst
snirklar sig till ett g
g som i gris
och g som i gud
och gud som i gudvagott me korv
inte mycket mer

matte på jobbet missade att visa framfötterna
på 23 år
inget smuckert underlag
för en löneförhandling där

men det räcker väl med en tvåtusing i pension
gamla människor ska inte va ute och ränna ändå

borde sjuka mig imorrn
ligga på latsidan och äta ett bigpack i sängen

svullna lite till

sånt som kan vara skönt istället för saker

som

alla handikappade som ska rulla i motvind
och samtidigt vara glada

alla pensionärer som vinner porslinsfigurer på tombola
och alzheimer-glömmer-bort att ta hem priset

gänget av dagispedofiler i varje kommun
som går på timvikariat på just ditt barns förskola

och bara ett hastigt kom-i-håg åt alla
som heter william nelson utan att kunna spela gitarr

en jävla massa folk att tävla med
utan att ens veta att man är en del
av råtträjset

bara en busvissling vid varje gravplats
som ett missat heja-heja
när var man faller på mållinjen

och lämnar walk over




Fri vers av Marcus VIP
Läst 676 gånger
Publicerad 2006-04-14 20:58



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Läskigt skriven, jag får en bild av bitterhet och ensamhet och överdos av nyhetsrapportering, en svart bild, och tung och mycket bra formulerad. Ett medvetande fyllt av röster, positioner i fantasin som personen i fråga "måste" härberga men inte klarar av. Läskigt, som sagt.
2006-05-25

  marianela
"alla pensionärer som vinner porslinsfigurer på tombola
och alzheimer-glömmer-bort att ta hem priset" - vilken härlig formulering!

Kan se det hela framför mig...tanterna och gubbarna med sina beigea kappor och rullatorer...och dagens händelse, eller till och med ÅRETS händelse, att vinna på tombolan...och så kommer de inte ens ihåg det. Så tragikomiskt att jag satte kaffet i fel strupe!
2006-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP