Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deras lätthet

nu går dom vidare
över gränserna går dom '
som varit här med oss i livet

detta år är det sista

dom som inramat livet
träder över de blå raderna
av frihetshinder
de lila, oförutsägbara
och grönt för det självklara
det oförargliga

som blommorna jag plockade
vid vägrenen som barn

det var vädd, monke, prästkrage
gulmåra, vitmåra, fibblor
och de giftiga smörblommorna

kråkvicker, gökört, hundkex
den självklara renhetens blommor
som ingen nånsin tvivlade på

människor som var lika självklara
lika bitterljuva som min saknad
efter ett sammanhang

de rätta människorna
syns nu blekna bort i fjärran

jag står kvar här i motljuset
och avundas dem deras lätthet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-04-20 19:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känslofint skrivet, fastnade lite extra här,

'dom som inramat livet
träder över de blå raderna
av frihetshinder
de lila, oförutsägbara
och grönt för det självklara
det oförargliga'
2015-04-25

  Lärling
Mycket fint skaldat!
2015-04-25

  Catharina Edin VIP
älskar alla blomnamnen, det påminner mig om Strindberg -
2015-04-23

  Nanna X
tyngd och lätthet på en gång...
2015-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP