Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en minks minimalistiska symfoni i åtta toner utan röst, en himmelsk beethoveniad till naturen. Freude!


Haikusvit (oktoehos i väntans tider I-VIII 24.4.2015--)

 

Första tonen

 

I väntans tider

bullar himlen upp med moln

snöslask utlovats

 

 

Andra tonen

 

ovan och mellan

molnen lyser solen glatt

vet intet om snön

 

 

Tredje tonen

 

cumulusmolnen

sticker, stack, stuckit sin kos

himlen lever om

 

 

Fjärde tonen

 

skönhet och glädje

i betraktarens öga

regndoft i sikte

 

 

Femte tonen

 

åskmuller nalkas

mössöron sprickfärdiga

av spänd förväntan

 

 

Sjätte tonen

 

under stugberget

formulerar sig ljuset

i kristallkulan

 

 

Sjunde tonen

 

stilla bidande

tar fasetterna emot

himmelska nycker

 

 

Åttonde tonen

 

skrattmåsarna

lägger sordin på näbben

tystnad är väntan

 

 

2015-04-24   13:18-58




Bunden vers (Haiku) av Minkki VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-10-05 13:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre

öde parkbänkar
på rad som ett pärlsmycke
snart vilar snö där
2015-10-07

  Sunlight
Härliga haikus i lekfullt format!
2015-10-06

  walborg
Fint att läsa och lyssna
2015-10-05

  Bossepoet från Österbotten
En musikalisk höjdpunkt.
2015-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP