Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansvara

Visst älskar du den här staden
Två romer på gitarr och dragspel
En svenne på starköl
Du tänker helt säkert
att han röstar på SD
Och höjer volymen i lurarna
när våldtäktslåten rullar in

Här uppstår en plats
där föraktet inte längre ryms

Visst älskar jag den här staden
Visst älskar jag mig själv
Och höjer volymen i lurarna

Jag vill frånsäga mig ansvaret
Jag kan inte minnas hur det blev till
Jag kan omöjligt ha ansvar

när våldtäktslåten rullar in

Jag längtar
efter att någon ska tala lugnt
och vänligt

som man talar till uppjagade hundar

Visst älskar jag den här staden
Visst älskar jag mig själv
Visst älskar jag

Här vill jag skrika

Men vad är meningen
när ingen finns här som hör

Funderar på att gå ut i trapphuset

Men skäms för mycket




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 420 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-24 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk