Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humla

Jag såg nyss en humla
Som var ute och rumla
I lördagskväll
Den flög lite ojämnt , men verkade ändå ganska så säll

Var det vårkänslor som berusade
Eller var den bara ute o busade
Stylade med sitt dova surr, utan någon som helst måtta
Lät faktiskt som ljudet av en insekts V åtta

Letar den kanske damer i kylig vårkväll
Eller har den redan frågat någon humledam och fått sig en smäll
Då han kanske inte var så tydlig i sitt dova surrande
Och humledamen kanske hörde fel trots välmening i hans dova men romantiska burrande

Nu flög den i alla fall allena
Med humlesvansen mellan bena
Mot nya möjligheter och ingen vet vart det bär hän
Han hittar nog rätt vad tiden lider, och finner säkert så småningom en passande vän


Copyright Ted Örnberg




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 633 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-25 20:12



Bookmark and Share


  Maria T
Trevlig dikt att läsa om humlan
2015-05-30

  aol
Ler hur ser man om det är en hon eller han jättebra skaldat om humlan Ted jag
Älskar humlor, din dikt blir för mej ett kärt bokmärke,
2015-04-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
T ralala när Du
E tillbaka nu
D et kan ju ej bli
* bättre Du. Humlan
tilltalade mig, för ingen
kan berätta som Du gör!
Du får en på ett gott humör!
Välkommen Kära Du!
**********************
2015-04-26

  Bibbi VIP
Jättefint.
2015-04-26

  anits VIP
Så fint skaldat om humlan! Roligt att se dig här!
2015-04-25

    ej medlem längre
Så fint diktat om en liten humla!
2015-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP