Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
prövningen, vad är erfarenheter värda...


Retrospektaklets relativa relevans


I tankar om de tåg som gått
När solens sista strålar
ändå värmer lite smått
Och i kattguld målar

Bilden av ett liv, eller fem?
Berättarrösten tvekar
Sagan handlar mer om dem
Och deras livsstilslekar

Vad hade livet hittat på
om du hade låtit det
Istället för att fastna på
andras känsloklet

Blött med andras blod
Gråtit andras tårar
Jävlats med andras djävlar
Dårats av ännu fler dårar

Vad hade livet velat dig
om du hade låtit det tala
Kanske fanns där en annan stig
än denna steniga smala

Men skit i att GPSen är kass
Det är lite sent att vända om
Blicken har hårdnat, tungan är vass
Resan härdar en allt eftersom

Det är inget egentligen som du saknar
för du har allt med dig i huvudet
Fast ju fler insikter som med tiden vaknar
desto mindre vet du att du vet

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-26 22:21



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja det finns säkert miljoner stigar! Men kanske är inte valet så valfritt som vi i efterhand tror, när mkt tynger våra påsar. Och ingen är full-lärd eller perfekt och smaken är som baken. Ja inte konstigt det blir så rörigt när vi försöker gå på djupet… med eller utan en inre GPS.
2015-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP