Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjugo år och ingen jävla aning


tjugo år och
livet framför dina
åh så fullvuxna fötter
du har val och möjligheter och
du har allt och du
förväntas göra något av det
och människor omkring dig
vinner nobelpris i att veta något,
de har hus och pojkvänner och gemensamma katter,
medan du själv bor hemma
i hörnet av lägenheten som du fortfarande låtsas är
din
när någon frågar
men som är
din pappas
precis som att
maten
är din pappas,
du tuggar den bara,
låter den värma dina system,
låter den stanna kvar
lite längre
för att undvika
slakten på bostadsmarknaden
och det faktum
att ingen kommer ge dig något
om du inte jobbar för det
men ibland kryper du upp hos
honom ändå,
ser på Mulan och dricker likör,
som den mest ironiska av blandningar
och han vill lära dig om livet
hur man lever det på högsta nivå medans du
- du har just lärt dig hur man mer än överlever
och det räcker för dig
just nu
tänker du

tills nästa kompis
på fikat i linnéstan
berättar att hon blivit befordrad
och har en bostadsrätt
betald med pengar hon tjänat sedan hon var femton
- för hon hade ju
sån jävla koll,
redan då
och nu läser hon jurist
och du läser ingenting

du lärde dig för länge sedan
att framgång räknas i lycka
men det är som att du
glömmer bort det
när alla andra
mäter lycka så annorlunda
men du är bara tjugo,
säger de
du är bara
och du har tid
men det känns som att
tiden rinner ifrån dig

så börjar du vikariera och du söker jobb inom handels och du
fixar ihop ditt cv och fortfarande har du
ingen jävla aning,
tjugo år och ingen jävla aning,
det är ju det de varnar för men ändå verkar alla
ha så jävla mycket aning
och du undrar varför du är

annorlunda

precis som du undrade
när du var femton och ville pröva dina
vingar
femton år ett steg på vägen
femton år din resa har bara börjat

så var det ju,
men

du förväntas väl ha kommit längre nu





Fri vers (Spoken word/Slam) av mögel
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-26 22:49



Bookmark and Share


  Sockerkaninen
den här jävla livskrisen är inget man vill leka med
2015-04-26
  > Nästa text
< Föregående

mögel