Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den underbara musiken

Njut av musiken, njut av Ditt liv
vandra genom toner av glädje med stora kliv
känn hur Du genomströmmas av lycka
och hur harmonier av vacker tonkonst Ditt hjärta börjar smycka

det är av kärlek som den har frambringats
och har inte på något vis tingats
utan bara funnits där för oss, sedan tiden var ung
så människa, av hela Ditt hjärta, lyssna, spela och sjung

och var tacksam att Du får vistas mitt i detta hänförande
och att få lyssna detta vackra, både kärleksfullt, muntert eller rörande
för om inte musiken funnits, vad hade då funnits för alternativ
så människa, njut och tacka för våra vackra gåvor och motiv

som getts till oss, för att vi ska få behagas och må gott
för det gör hela vår kropp av vacker musik, som hela tiden sår och har sått
kärlekens och lyckans frö i människans själ
och därför, mina vänner, så mår vi så väl

av musikens under
alla de ljuvliga stunder
när vacker musik griper tag i oss vid så många olika tillfällen
och som klingar och har klingat så vackert genom tidevarv på så många ställen

© Ted Örnberg




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-28 16:21



Bookmark and Share


  Maria T
Vackra ord och toner från en sångens och musikens vän
2015-05-30

  Maria T
Vilka toner du lockar fram. Vilken glädje. ljuvliga stunder
2015-05-03

  Marja-Liisa Koski VIP
Så fin hyllning till musiken som förgyller vårt liv både i glädjens och sorgens stund och så klart även vår vardag.
Kram!
ML
2015-04-30

    ej medlem längre
Vackert diktat!
Ja musik är avstressande och rogivande, det behövs i dagens hårda samhälle.
2015-04-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-04-30

  anits VIP
Så sant och fint skaldat om musiken
som är så viktig i livet för att må bra!
2015-04-29

  aol
Sant och så vackert skaldat vännen
2015-04-28

  aol
Sant och så vackert skaldat vännen
2015-04-28

  Bibbi VIP
Så väl och rätt sagt.
2015-04-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
En dag utan musik
går ej an, varken
för kvinna eller man
så länge vi lyssna kan!
********************

2015-04-28

  Per "Läsaren" Sörqvist
Gillar!
2015-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP