Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord med patina

 

Varför se ned på gamla ord och uttryck?

Istället för att se att det växer mossa på dem;

så kan man välja att se;

att de har en patina;

att de har en själ;

att de uttrycker något,

som inte ett modernt ord förmår.




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-04-29 10:37



Bookmark and Share


  Minkki VIP
björnmossa, vitmossa... massor av mossor och mossigheter finns det - säg ej ett ont ord om skägglav, den växer bara där luften är absolut ren ;) ett gammalt ord i sin miljö, vad är väl skönare än det?
2015-05-02

  Ingrid Trolle
Stort bravo för
denna hyllning
till vårt vårdade
gamla språk
2015-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag älskar gamla ordstäv och annat, kommet från mamma och mormor. Vänner brukar tycka att det är kul att höra!
2015-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP