Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
välkommen in slå er ner


skrivvakt blues

ångest ligger inbäddad i de blekgrå väggarna
inbäddad i plaststolarna från decennier sedan
och jag minns

jag minns hur min bästa vän på den tiden
nåddes av beskedet att
en god vän till henne hade tagit livet av sig
vi skulle skriva uppsatsdelen av det
nationella provet i svenska det året
och precis innan vi skulle gå in i salen
ringde hennes telefon
med de tyngsta nyheterna

vi fick sitta i grupprummet bredvid vår sal
vi grät mer än vi skrev men vi
klarade oss på något sätt
vi klarade godkänt
kanske empatigodkänt

jag minns den tidiga morgonen den
tidiga gråa morgonen när det plötsligt
plötsligt började banka på klassrumsdörren
ett intensivt högt bankande
och vår lärare öppnade och
utanför stod hon
en vän till en klasskompis
vit som snö med blod på tröjan och
blod droppande från ena handleden
hon upprepade “Ina... Ina...” och skrek
“INA!” innan hon tuppade av
hon hade försökt ta sitt liv på en skoltoalett men
ångrat sig
kanske bestämt sig att skolan inte skulle få vara det som
stoppade henne

jag minns det ännu
skräcken i min bästa väns ögon följt av
tårarna jag minns tjejen med
blodig tröja blodig arm jag minns
kontrasten mellan hur blek hon var och
det röda blodet

jag minns hur jag satt i fönstret
på femte våningen och tittade ner mot
innergården och tänkte
tänkte hur lätt det skulle vara
att avsluta allt
där och då

jag minns det grå minns hopplösheten
jag minns hur en vän förlorade sin mamma
till cancer jag minns
hur hennes ögon slutade skina efter det

välkommen in slå er ner
mobiler och all annan elektronisk utrustning
avstängd och undanlagd under hela provtiden
provtiden är 120 minuter tidigaste inlämning 9.00
alla instruktionerna finns på provpappret fråga
om ni undrar något lycka till
15 år senare




Fri vers av erica engdahl
Läst 171 gånger
Publicerad 2015-04-29 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl