Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till moster G. Omarbetning av dikt från 2007


Den gömda trädgården

 

 

gömd bakom ekande entréer 
1800-talsornamentik och obevekliga portkoder
- en trädgård

där breder lövens sus ut sig över storstadstrafikens
dämpade brus 

grenar frestar himlen med mörkröda körsbär
och jasminerna viskar om smultron
i grässlänten

på vita trädgårdsstolar
sitter två kvinnor från varsin generation och talar
om kärlek poesi hårtoning och andra livets väsentligheter
medan rosorna glöder i
kvällssolen




Fri vers (Fri form) av Rosmarin
Läst 490 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-29 16:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns något romantiskt som heter att vara kär i sig själv om du förstår vad jag menar. men det var en fin bild du tecknade upp
2015-05-04

  Caro
Riktigt målande, någonting tjusigt över det hela.
2015-05-03

  Anna H
Där vill jag vara!
2015-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt!
Ser en bild för min inre syn.
2015-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin