Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår molnhimmels myror av Madeleine Richter



Poeten kopplar ett brett grepp om tillvaron. Hon iakttar och står lyssnande inför omgivningen som ett barn men med den vuxnes resonansbottnar. Hon tillhör vågorna och nordanvinden, men är rotad i sin trädgård.

ur en recension av Peter Hultsberg, författare.

Madeleine Richter, född 1941, är skådespelare i botten, har även varit verksam som sekreterare.
Vår molnhimmels myror släpptes i februari 2015 och är Madeleines första diktsamling.

Sonen Johan Dahlberg är frilansjournalist och konstnär, bosatt i Stockholm. Bilderna i boken har hämtats från Johans tavelproduktion.

Boken innehåller 70 dikter under 8 rubriker. Med humor och ibland torr ironi beskriver Madeleine livets - sitt eget och andras - krumbukter.

 

Vår molnhimmels myror är fridsamma varelser, hetsar inte
upp sig i onödan.

Inte ens när någon lagt beslag på soluppgången.

Det kommer en ny, resonerar man. Och efter denna ännu en. Och efter
denna ännu en och efter denna kanske två.

På en gång.

Det blir en syn för var och en och räcker till alla.

Så resonerar vår molnhimmels myror, stretande sina strålar
till stacken 

Ur Vår molnhimmels myror - Solvändan Förlag


 


Boken Vår molnhimmels myror går att köpa här >>

Recension av Vår molnhimmels myror av Peter Hultsberg återfinns här >>

Läs Madeleine Richter på poeter.se >>




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1654 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-04-29 22:51



Bookmark and Share


  Kim VIP
Gratulerar!
2015-05-21

    ej medlem längre
skoj !!!! Grattis
2015-05-08

    monique elenius
Väldigt fin text om myrornas tålamod.
Vi människor borde tänka lite som dom.
Att solen kommer fram efter regn och moln.
2015-05-03

  Lili Samuelsson VIP
härligt och grattis till utgivningen
2015-05-02

  Monika A Mirsch VIP
Underbart! Grattis!
2015-05-02

  RitaBrunner
Gratulerar! Bokutgivning är både spännande och roligt. Lycka till!
/Rita
2015-04-30
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent