Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland sabeltandade tigrar och permafrost

De var många, oändliga än gång i det som vi nu idag kallar för tid.
De gick här långt före vi satte våra fötter nära och gick i deras avtryck.
Tänk att det finns utdöda arter, och att de var så många, dronten, de stora kattdjuren, dinosaurierna och homo florensius, the hobbit, mammutarna, vars betar blivit till guld i jakten på erektionens makt. Och den lilla människan utanför filipinerna, vilka var de, alla var så små på den lilla ön, pyttefolket, med minielefanter, tänk att det existerat.
"Vem vinner mellan en T-rex och vi människor frågar min lillebror när vi leker och är 12 år gamla. "T- rexen vinner, svarade jag alltid. "men vi skjuter ju den med en kanon" svarar Alexander mig och tittar ut på natthimlen, där vi sitter på en höbal på åkern. "Mmm" hummar jag tillbaka med ett höstrå i munnen.
Vi sitter som gamla gubbar på en bänk och röker pipa symboliskt där med varsitt grässtrå i käften.
"Visst var det is överallt" säger lillebror plötsligt, "och vi frös och alla dog va"?
Jag svarar att jag inte vet, men att alla dog ut, och att den sabeltandade tigern inte klarade sig heller.
"Vad tråkigt, vem hade då vunnit mellan den sabeltandade tigern och männi..."
"Vi" avbryter jag honom, "vi vinner alltid, tills det inte finns något mer att vinna längre".




Prosa av Soulfulsurfer
Läst 374 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-30 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soulfulsurfer
Soulfulsurfer