Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är givet oss av slumpen

Människan är slumpens barn.

Om inte far och mor

beslutat sig för att gå ut

och dansa den där kvällen

Och om inte far bjudit upp mor till dans

och om inte tycke uppstått

så att de träffats vidare

Och om inte lusten kommit på

när vi skulle bli till

och att det skedde just då

Hade det skett någon kväll senare

hade vi haft ett annat utseende

annan uppsättning gener och kromosomer

och kanske annat kön

Se bara hur olika syskon kan vara

Förutom att allt är givet oss som lån

så är allt givet oss av en slump

Allt detta sammantaget gör

att vi inte ska känna oss så kaxiga

men samtidigt förlåtande mot oss själva

Vi hade ju inget inflytande på skapelseprocessen

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-30 16:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så sant!

Naturen har spritt
"riskerna"o givit oss
Däggdjur olika karaktär
tex. För att öka arternas överlevnads
möjligheter.
Tack för kloka tankar
o insikt!
:)
2015-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Nej, just det. Och det kan ju reta en.
2015-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP