Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lätt att glömma alla oss -som inte har utländsk härkomst-men som lider i vårt land!


Jag-En tiggare






Åren flöt förbi mig

Vaknade som ur en dröm

Utfattig och smutsig


Stapplade fram till en fontän i byn

Lät det kalla klara vattnet väcka mig

Hittade mina saker


Samlade ihop resterna av mitt liv

Några foton och en tummad anteckningsbok

Ville väl inte vakna


Dock lever jag ytterligare en tid

Om ni vill skänka en slant

Till en Svensk tiggare


Jag är tyvärr inte ensam att skåda

Hur ni mina bröder och systrar

Lämnar mig utan nåd


Ni kastar en krona eller fler

I rätt tiggares skål

Det gör ont


Ty jag var med er under min period av framgång

Nu får jag inte en krona tillbaka

Dock fryser även jag




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carl Mikael Fäldt
Läst 352 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-01 07:43



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Min karl jobbar med de allra mest utsatta... Han vet att Även de fryser!!
Tack för att du tog upp det så fint i din text!
2015-05-01

  Titti Rydberg VIP
Det är några timmar sen jag först
läste din text Och gav min kommentar.
Den har surrat omkring i min hjärna och kastat mig många år tillbaka i tiden
Beslutade mig för att bokmärka den
Grattis till uppmärksamad text
Skriver under på det
2015-05-01

  Sunlight
Värdefull betraktelse, och bra uttryckt om medmänsklighets olika sidor. Verkligen värt att tänka på.
Allt är förgängligt och det jag ger till andra ger jag till mig själv.

2015-05-01

    ej medlem längre
Starka ord som leder till nyttiga eftertankar.
2015-05-01

    ej medlem längre
Du fångar detta bra tycker jag. Det är många svenskar som hamnat utanför och som har det rejält svårt nu. Bra att du tar upp detta. *Kram*
2015-05-01

    ej medlem längre
Lätt att glömma bort att det inte finns någon som inte har utländsk härkomst i detta tidigare av is så betäckta land.
Synd iskylans tid åter är här.
2015-05-01

  Staffan Nilsson
Tiggare i alla länder: förena er!
2015-05-01

    ej medlem längre
Du får kanske hitta på något att sälja, det blir lättare så.
2015-05-01

  Bibbi VIP
Applåd!
2015-05-01

  Per "Läsaren" Sörqvist
Jag bollar tillbaka - suveränt skrivet!
2015-05-01

  aol
Bra framfört vännen ja vi bör verkligen ta hand om våra egna först och främst kan man tycka.
2015-05-01

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet!. Det finns många även i vårt land som inte har något att leva av. Dessa har också rätt till ett värdigt liv.
2015-05-01

  Titti Rydberg VIP
Av egen erfarenhet vet jag
att din text är full av skrämmande
sanningar
Det är en tragiskt verklighet
Kan undra om detta är vad de
kallar medmänsklighet
TACK
2015-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt