Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar en aprilmorgon


Onsdag 07.30

Jaha.
Så var det onsdag. Ännu en gång.

Vi kanske bara återanvänder dagen före.
Fyller den gamla lägeln med nytt vin.

Men vad gör det?
Livet går vidare. På stället marsch.

Det är april och lärkorna drillar.
Råkornas ungar kraxar gällt
från trädtopparnas bon.

Men när kommer näktergalen?
Snart, hoppas jag.
Från djupet av lövgrottan
kommer dess stämma att klinga.

Livet går vidare.
Nyheterna på tv förmedlar sina bilder
från krig, olyckor och naturkatastrofer.
Reportrar med allvarlig stämma
berättar om livets mörka sidor.

Var finns ljuset?
Bär du det inte inom dig
i själ och hjärta,
var finnns det då?

Och livet går vidare. 
Det är onsdag.

07.30




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-01 11:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fruktans värd text. Utöver de möjliga kval den må kunna framkalla så frammanar den i minnet något som Tom Jones en gång i tiden sjöng i en sång av Paul Simon. Något om troubled water. Bekymmer. Är det inte det andra så är det det ena. Men hopp skänker den samtidigt. Något om lärkorna och näktergalen. Inte allt är således hopplöst. Trenne blomster av hästhov förtjänar den.
2015-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP