Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avbesjäla

Letar på nätet
slår upp ett tyskt ord för att översätta det
för en text om medicinens utveckling genom tiden.

Men vad är det för tid vi har hamnat i nu?

På Google blir avbesjäla avbeställa.

Sedan slår det mig att det är signifikant
och jag stirrar storögd på den långa listan med avbeställa.

Först genom en nästan osynlig underrubrik
hittar jag två små avbesjäla

men ordbehandlingsprogrammet markerar det som fel
med rött under när jag väl skriver det.

Vi lever sannerligen inte i romantikens efterdyningar längre -
men vad lever vi i nu?




Fri vers av Cadena
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-01 16:46



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
En ruskig tanke far genom medvetandet!

Tänk om vår tid är så avbesjälad att den avbeställt själva ordet?

Inspirerande och tänkvärd text detta tycker jag.
2015-05-13

    ej medlem längre
Speglar dagens samhälle där allt skall tolkas i ekonomiska termer ...
2015-05-04

  Fredrik P. VIP

Själfull och intressant analys av ordet
"avbesjäla". Ett ord som ligger rätt i tiden!
2015-05-02

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2015-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena