Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra dagar med dig

Äntligen framme
i Budapest
ett sus av förväntan
på folktät flygplats
väskor i regnbågens alla färger
trängdes och knuffades
på långa rullband

plötsligt var de båda där
en kort tur till hotellet
sedan
sol och grillad camembert
runda pommes frites
på tallrikar av papper

följt av en stillsam vandring
ned till vattnet
där vi slog oss ned
vid ett litet bord
badade lite till
och njöt
i solljuset

scrambled eggs, svagt earl grey
två sortes ostar
på rostat bröd
knastrig kaka med äppelmos
varje morgon
samma rutin
skapar fin hemmakänsla
när man reser

löste 72 timmars åkbiljett
men gick för det mesta
på egna apostlahästar
upp för kullen
med solens strålar
kommande allt närmre
fotade vackert citadell
i svagt morgonljus

Pinonjärbanan
vilken grej!
gammalt tåg på äldre räls
ungdomar i vackra kostymer
stod givakt och hälsade glatt
när vi sakta tuffade förbi

upplurad av maken i höga tornet
fick svindel rusade ned
hjärtat i halsgropen
snabbt som attans
några fina foton blev den ändå
väl nere på säker mark

New York café i all sin prakt
renässanskonst och utsmyckningar i guld
te i vacker kanna och citronen bredvid
vi har ätit gott, billigt mycket
langos, kåldolmar och falafel
njutit av glass i stora lass
nästan varje dag
det heter ju semester

handmade in Budapest
var en klockren succé
örhängen, armband, en ring
och ett ugglehalsband
fina smycken någon slöjdat
med mycket kärlek och omsorg
känner glädje som dess nyfunna ägarinna
länge leve konsten!

hand i hand
pirrande hjärta ännu
efter sex år tillsammans
leende, skrattande, busiga
gående mot solnedgången
glittriga ben och
rödrosa himmel
så bländande vacker
upplysta byggnader
med fantastiska fasader
log mot oss den kvällen

detta vill jag minnas
ögonblicken från vår resa
kommer jag att vårda
för alltid i mitt hjärta
men mest av allt
kommer jag alltid att älska

de fyra underbara dagarna med dig.























































Fri vers av Verita79
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-02 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verita79
Verita79