Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som gör sig bäst på skriftrulle eller på webben.


En djup dikt

Neråt

Här skimrar solstrålar i varje molekyl


Längre ner


Vågornas mosaik dansar över kroppen


Längre ner


Långa spiror av ljus



Längre ner



Här är ljuset blekt och sikten grumlig



Längre ner



Här värker öronen och solen bleknar
som en döende




Längre ner




Här växer oron om att inte hinna hämta andan






Längre ner






Här sprängs trumhinnorna







Längre ner






Så här djupt når inget ljus






Längre ner








Här kräver trycket en farkost









Ännu längre ner










Ännu längre ner











Ännu














längre














ner
















Djupare ändå




















Avgrundsdjupt


















Här dånar tystnaden
























Obevekligt mörker



























Mörksvart
































Allt krossas,
imploderar under trycket























Inget lever här






























Ingenting










































förutom jag.
_____________________________________________________




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-04 00:56



Bookmark and Share


  Drömfångare
En av de mest originella jag har läst...
2015-05-26

  Per "Läsaren" Sörqvist
Hur ska det gå, hur ska det gå, jaså - så.
2015-05-07

  P-E-H
Mycket dystert innehåll..... på ett väldigt välkomponerat sätt.
2015-05-04

  Ericafika
En "djup" dikt. Snyggt ;)
2015-05-04

  Peter Stjerngrim VIP
Irriterande bra! ...
2015-05-04
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP