Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns bara egen hjälp 2015!

Plikt av vikt
inte dikt
jo minsann den kan
ge lyft av
röd glöd som stöd
vid nöd som ett
gott abstrakt bröd
om rätt tes ges
och inte bara är ett skådebröd
utan vid motgång
lyft ditt liv med en glädjesång
med den i omlopp
i din kropp
bygger du nytt hopp
och kommer snabbare opp
se på på mig
efter en vecka i hostas gap
sova en timma, hosta en timma
så hålla på i fem dygn utan medicin
ingen fanns det för mig att få
för kort tid att ställa diagnos på
och vad skulle ges då
det fanns folk som hostat på i fjorton dar
varför skulle jag klaga då
hostan tonat bort en aning
och rösten den nu också tonar bort
men musiken jag fann
nej den mig fann
men roliga dikter jag fann
här är en...

En tiggare skriker till: -Ge en peng till Guds svåger...
-Till Guds svåger, vem är det? -Jag! -Är du Guds svåger?
-Javisst! Det var två systrar! Folk sa, Gud tog en av dem!
Den andra hon blev min fru!






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-05 12:35



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa**Ewa-Britt*
OTROLIGT att inte få hjälp med hostan*
Det är ju ett Elände att hosta Dag och Natt*
Här får Sjukvården agera snabbare!!!
Du skulle fått Hjälp från Första...Dagen*HELT*OTROLIGT*
10000****KRAMAR
2015-05-08

  Lars Hedlin
Gillar din text:)
2015-05-06

    ej medlem längre
"lyft ditt liv med en glädjesång"
Gott!
Och slutvitsen var mycket bra!
2015-05-06

    ej medlem längre
Underbara Ewa! <3
2015-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Man kommer ganska långt med Egenvård!
Fyndig krumelur som avslutning
2015-05-05

  Ljusletaren
Mycket bra och sant diktat!
Bra att du är bättre *bra*
/kram
2015-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt