Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gångarter

Jag började med att resa mig upp
lära mig gå
sedan följde en lång tid av orientering 
för att åtföljas av hinderlöpning gatlopp maraton överloppsgärningar
- vad en människa kan springa fort när hon drivs

Jag sprang aldrig ensam
där fanns medtävlare medlöpare överlöpare löpare bönder och springare
långt bort i fjärran anade jag ständigt den springande punkten
men avståndet var konstant

Och så plötsligt blev det tyst omkring mig

Jag lärde mig gå
lunka släntra spatsera meditera reflektera
- vad sprang vi efter?
nu tränar jag på att strosa för jag ska strosa in i mål har jag tänkt
och där ska jag äntligen lägga mig ner 
utom tävlan


 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 374 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-07 00:14



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Japp. Tack för klok text. Lära varje dag på nytt??
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger