Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild Johanna Engvall


Dialog med en fet källarspindel

 
- Spindel spindel på väggen där
säg vem som mättast i källaren är!

Gråsuggor frukost middag och kväll
- fly mig en fluga så är du snäll!

 - Husspindel jägare nyttodjur
spindel på väggen - fobisk figur!

Katten i källaren fångar en mus
du fångar flugor och kryp i vårt hus
katten spinner och sover i knät
i mörkret spinner du dina nät
båda är skickliga och graciösa
men svara på gåtan jag inte kan lösa:
varför älskar vi katter men har spindelfobi?

- Katterna fjäskar - det gör inte vi!

 




Bunden vers (Rim) av Måna N. Berger
Läst 622 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-07 23:34



Bookmark and Share


  walborg
Roligt roligt!!! Varmt tack!
2015-05-18

  Magdalena Eriksson VIP
Katt och spindel vem vill jag pussa?
Roliga rim
som du här har bjussa
Djurens värld är nära våran...
2015-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger