Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födelsen är den viktigaste händelsen i allas liv

 

Otur föds många med

men utan de rätta föräldrarna

Blir du din egen lyckas smed

i jakten på livets gräddfil

 

Men det är svårt att bli rik

om du inte föds till helgedomen

Men för det behövs en förfäders antika fabrik

för att du enkelt ska kunna tillgodogöra dig rikedomen

 

Och för att slippa ett oöverstigligt berg

i det land du föds

Är det viktigt med rätt hudfärg

och med fel revben kan du bli stenad till döds

 

Men om alla hade samma otur

skulle alla förstå varandra då

Nej det ligger inte i människans natur

alla tycker synd om sig själv och vill slå andra gulblå

 

I arbetarnas ögon är alla arbetslösa lata

i friskas ögon är alla sjuklingar simulanter

I kvinnors ögon har alla män en värdelös handflata

i allas ögon är alla åsiktsmotståndare mutanter

 

Alla ska tycka synd om dig och förstå din otur

alla ska förstå sin plats och du är alltid bättre

Samhällsklasser föds med en köpt rikemanscensur

Fas 3 Rut Rot utförsäkringar ger svaga diarré

  

Överallt ser jag samma spår

allt är rasism

Precis som nazismen igår

bara nya vackrare namn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-09 17:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sådd och skörd.
2015-05-12

    ej medlem längre
Det är denna världens skuld att så många skall födas till fattigdom och misär.
2015-05-09

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet...


(Alla vi orika är lite lika de rika,
men ändå olika de rika,
som är mest lika de rika)


...trots bilden
2015-05-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP