Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ej tonsatt låttext


Att drömma i vårens tid

Intro
Det regna’ igår
som om himlen var öppen
men idag är det solsken
som om den var stängd...

Vers 1
Nu drillar visst lärkan
och vårvinden leker.
Jag kan inte fatta
att det faktiskt är vår.
Vi åkte till skogen
och kollade sippor
och östan den slet
i min älskades hår.
Och vårbäcken lekte,
den porla’ och plaska’.
Vi fota varann
innan solen försvann.

Refr.
Det regna’ igår
som om himlen var öppen
men idag är det solsken
som om den var stängd...

Vers 2
Jag längtar till sommarn
för då är jag ledig
och gör vad jag vill
medan tiden står still.
Jag sticker till stranden
med glassen i handen,
går i en park
med en särskild person.
På tisda’n kollar vi
Allsång på Skansen.
När det kommer en vals
av Taube ger vi hals.

Refr.
Det regna’ igår
som om himlen var öppen
men idag är det solsken
som om den var stängd...

Vers 3
Fast kneget och knoget
har ännu ej slutat.
Det dröjer ett tag
innan sommarens da’r
Så vi fortsätter jobba
som flitiga myror
betalar vår skatt
bara därför att…
Nyss satt jag och streta'
med deklarationen.
Men jag har ju min dröm
för drömma är skönt,
jag har ju min dröm
för drömma är skönt
och drömma är lönt
och drömma är skönt.

Outro
Det regna’ igår
som om himlen var öppen
men idag är det solsken
som om den var stängd...

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-09 19:57



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En underbart inspirerad text jag dock var litet för trött för att söka sjunga till 'Ack Värmeland du sköna'.
2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP