Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfest

Å klockan blir 21.
Trots att jag hela dagen längtat efter sängen, inträffar något.

Ungefär vid denna tid
då vinden stillats
mörkret fallit
och något tystnar i naturen.
Tystnaden beror inte bara på sömn.

Tystnaden kan kopplas med Rovdjur och byten,
De ena vill inte synas och de andra vill inte höras
spända och ansträngda instinkter hålls på sin vakt

Då vill jag absolut inte sova. Jag vill vara. En eufori uppstår, ett tomrum där jag är fredad från allt.
Ingen ringer vid denna tid
ingen förväntar sig något
Det är tyst.

Då kommer katten och jamar "öppna fönstret". Jag gör så och ser hans sinnen skärpas på fönsterbrädan, innan han hoppar ut.
Jag vill ju sova. Vakna tidigt och utvilad. Så underbart. Hinna med allt.
Allt.

Nej. Jag vill inte att dagens timmar ska vara fler än jag mäktar med.
Sova till eftermiddagen, göra lite duktigt, somna framför teven och vakna pigg och kreativ vid midnatt. Trots att jag inte gör något.
Något kreativt? Ja, jag skrev det här.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 333 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-05-10 03:01



Bookmark and Share


  Nadja Auer
"Jag vill vara. En eufori uppstår, ett tomrum där jag är fredad från allt."

Älskar't :)
2015-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl