Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Ett samtal förbi



Han fick ett samtal
där hon hade
förlåtit honom för längesedan
medan han grinade
för fullt
så hade hon redan
tagit första klivet ut
det tog bara någon minut
så var samtalet slut
tyst på ord
hon tog sin oskuld tillbaka
hon log
kunde le för första gången
hon var helt slut
ståendes på perrongen
där alla passerade henne förbi
men inuti hade hon
brustit
en gång alldeles för mycket
så liten och petit för första
gången i livet hade hon blivit
fången
i sig själv
hon var handfallen
tom i skallen och
han mötte henne sedan i hallen
där hon tappade sitt förnuft
hon fick ingen luft när
han förklarade hur tufft livet hade
varit
utan henne
han ville bli vänner
med hennes fiender
hon bränner sig själv
med cigaretten
han skvätte vatten på
sin kärlek
en smek på kinden
och han var borta med vinden
hon välte sina lösningar på bordet
sedan fick hon det sista ordet
hon vek sig
livet blev som en kortlek




Fri vers (Fri form) av felicia savimäki
Läst 624 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-23 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

felicia savimäki
felicia savimäki