Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den nya rutten

det förra seklets
oceanångare färdades
i takt med sin tid

på nedre däck i kojar
inte långt ifrån
ångpannors eld och sot
gömdes tuberkulosens röda
i trasor av hemvävt linne

vår tids oceanångare
gör försök att förinta
tidens gång

gör försök att flyga
rakt igenom städer av glas
och lämnar skyskraporna
dansande i ett regn
av aska och betong

där elden blommar
smälter drömmar
från olika tider
från olika kontinenter
samman




Fri vers av Patrik Järf
Läst 408 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-10 22:42



Bookmark and Share


    Lars J
Mycket bra diktat om hur allt egentligen är som det alltid varit, men på ett annorlunda sätt. Vi har dock stått emot tuberkulosen men ersatt den med stress och "må dåligt känslor"
Tack för läsning.
2015-05-12

    Lena Söderkvist VIP
Fyndigt utan att drämma till med humor. Visst blir man sjuk, undrar litet var det skall sluta.
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Järf
Patrik Järf