Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 12 Maj: Hjärtslag och bildningselitism. Hur många fel gjorde Åsa Romson i söndags?


Svenska politikers dubbelmoral döljer "Mein kampf"

 

Gnälla om liknelser som Auschwitz

kan de göra

Som om en osanning spritts

undrar om de kan höra

Hur löjligt de låter

när de klagar på en felaktig metafor

Men partiledarna blir ändå löjligare

när de i sin låtsasempati gråter

 

Även om hon tagit upp fas 3

hade liknelsen fått spott och spe

Även om den då varit en sanningens trofé

för till fas 3 betalar ingen frivilligt entré

Om man nu i Fas 3 protesterar mot slavarbete

innebär det att man blir gasad förlåt utförsäkrad

Men tar man ett nästan oavlönat arbete

sjunger alla ”ARBEIT MACHT FREI”

 

Jag förstår varför de låtsas

att de blev de trampade på tårna

För de vill inte att nazistmärket blåser

upp i ansiktet på dem själva när de rånar

fattiga och sjuka här i vårt land

De vill sätta nazistfokus på en motståndare

För att dölja sina vänskapsband

till en modern version av ”MEIN KAMPF”




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-12 12:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De vill inte prata om hur illa ställt det är, men låta påskina att allt är bra.
2015-05-12

  Jeflea Norma, Diana. VIP

Ser man inte ens politiker får använda historians: berättande teknik = liknelser och jämförelser i sitt anförande,
det kanske Åsas påminnelse har trampat en på tån dem inblandade i banktransaktioner till flykting smugglare,
ärlig talat jag tyckte det var bra att strö salt på sår som Åsa Romanson gjorde.
Företiden man kom till Sverige på att inbjuda nu kommer på kommando konto invasion!
Efter har lämnat ifrån sig alt guld dem ärvde från Tutanchamon osv.
Någon borde upplysa starkas unga män från andra länder gå inte hos folk som inte bjuder dig in och om bjuder något tänk dig till tusen som Syrier, säga: Nej till Sverige! faktum:
Ryssland måste betala nu 35 miljarder euro till Ukraina,vet någon vilket land står på nota erövras, för att det inte kommer ens på tal Ryssland accepterar krig skulder när det var mer eller mindre en annektering av godavilja där ryssk talade folk är i majoritet.

2015-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP