Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Dårskapens ateljé


Samma samma kan man tycka

ack
vispgräddsgrammofonen
grinar solitär
i sitt endimensionella
runda hörn
av grisfett

ack
badskenet vadar
fram i okänd hastighet
längs skogsgläntans
skuggor
av korptårar i schampo

ack
leoparken med huggtänder
späder ut mikrometer efter
mikrometer
av hav
o haj
ack

ack
psykogena bananklasar
hamrar ner kejsarens
protokoll från
gårdagens spöke
av superlim

ack
mikrovågmästarrollen
äntrar navelluddets
religiöst glödande karaff
av söndersvärtad
Kabasten

och de
har samma form
har samma namn
har samma ursprung
har samma historia
har samma funktion
har samma syfte
har samma hälsena
har samma gondol
har samma klistermärke
har samma enbenta piratskepp
dinglande runt
nyckelbenet




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-12 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll