Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Dårskapens ateljé


Centrifuga i Q-moll

grodbollen opereras
i droskan som far käpprätt åt helsefyr
precis bredvid diket och
korruptionen inuti abstrakta
maneter som rullat sig
i hjortron
nu liggande i sörjan
som kallas rännstenen

korsförhör och oval ateism
fick oss att utforska Mars
innan planeten i fråga
hade strippat av sig draperierna
överallt där fisarna hade spottat upp
den konglomerade odören
av grön snok

sladder byggde imperiet
men den koleriske greken
läser på sig
och resultatet är
en virrvarrstorm
av spastiska grafem
bokstäver utan form
eller betydelse

varietéhumor till överlevnadsstrategi
ledbandstråden
desillusionerad
men låtsat förstånd
förställd ortodoxi
medan alla dansar nakna på buddhisttemplet (stupan stupar ORDVITS HÅLL KÄFT)

paranoia
kommer aldrig
att dö ut
grattis




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-12 22:37



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
låter onekligen som Q-moll
2015-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll