Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyttegraven

Huka er soldater
ladda om och läk
Ner i skyttegraven är vi alla samma kräk

Pest eller kolera
samma gamla pinor
vi tuggar bly, och hoppar hage över minor

Vi vet vad som gäller
och ingen säger tack
måste rakt framåt, som tornet i schack

Men akta er för satan
en sniper klockan tolv
rödpunktssikten överallt, som ett discogolv

Och snart kommer natten
slickar våra sår
köttbuljong och vatten, precis som igår

Ensam på fältet
ingen kompanjon
god damn, där gick min sista patron





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 456 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-05-13 11:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ruskigt bra!
2018-11-09

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Jag uppskattar stram rytm och besk ironi. Lite år Cornelis-hållet. Tack.

2015-07-03

    Lars J
Så jäkla bra! tycker om!
2015-06-17

  Schizooliza
Livet från en skyttegrav man ej fattar hur man kommit in i för att kunna se nån väg ut ur...labyrinten....som faktiskt finns på riktigt....men som stressblockeringar får till en dimma medan man har fullt upp med att parera laserstrålar och elstötar i allt som vidrörs. Otroligt bra fångat Kapten. Och överlevde detta diktarjaget även sin sista kula så kommer han inse att hans val va rätt så småningom. Om han väljer att se när han inser att han lever och kan se en kompanjon visst finns...så nära att ingen kan se...förutom
2015-06-10

  Federico Romano
Feodal herrarnas lek..
2015-05-13

  Nanna X
du får kriget att låta som en lek...
2015-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant