Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pisa - Kejsarens nya kläder för mig...

I nästan en halvtimma har jag hört
en man berätta om Pisa hur dåligt
svensk utbildning ligger till. Den
borde ändras och förbättras. Jag
stängde av för...

Hela tiden under pratet undrar jag
vad behöver då göras för att allt skall bli
bättre. Lite upplysande fakta vilka konkreta
metoder som skall tas till för att nå ett bättre
resultat, inga sådana nämns eller vad de har
för metoder för att få fram vad elever kan
eller inte kan...

Det enda som förs fram är att i topp
är Shanghai och Korea alla kan bli en vinnare.
Och i landet som allt toppar är deras stapel på
pappret så hög så den ser man inte slutet på...

Så äntligen efter mycket kallprat i nästan 20-minuter
om ingenting berättas det om en matteuppgift som de ger
i sina tester är att ytan på en ladugård skall beräknas.
Mycket fakta att läsa in, där har vi "litteratur"/läsande
och matte som de ivrar för, javisst med all rätt men
om vetenskap som de skattar högt har inget sagts än...

Jag stänger av radion och undrar med en så´n elit
som Pisa säger sig ha i sitt företag, tycker jag det
är mer än uselt att ingen av dem kunde tala om
vilka tester de gjort för att få fram resultaten och
vilka de arbetat med då... Under en halvtimmas
prat om hur bra deras metoder är...

Det är ju kutym i alla påståenden i den akademiska
världen att man skall visa fram ett underlag för det
de påstår sig ha kommit fram till... Ja kärnan i just
det arbetet... För att det ska bli godkänt!
Om dessa talas det aldrig. Ändå pöser hela
gänget på hur utomordentligt bra allt är gjort
och uppbyggt till allas förmån bara att
rätta sig efter. De framhåller sig själva
som bäst! Expertis som de har haft
hjälp av hade varit intressant
att få möta... Vilka är de...


















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-15 06:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Håller med Dan!
2015-05-15

    Dan Myrbeck
Fånigt med så mycket utfyllnad.

Jag har också hört om den där matematikuppgiften som mera är läsförståelse.
2015-05-15

  lodjuret/seglare VIP
När andra världskriget tog slut och Charles du Gaulle tog/fick makten berättade han för Frankrikes folk att Frankrike befriat sig självt på egen hand. Vad han hade för underlag för det går ju att stilla undra över. Jag håller med dig, ingen jul utan spis, ingen gröt utan ris.
2015-05-15

    ej medlem längre
Expertis, ja. Denna konsultvärld där alla tror sig veta vad alla andra ska göra. En bubbla som verkligheten en dag kommer att spräcka.
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt