Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Synkronisera mig med kaoset Fullständig titel: Och en klocka som ringde ad infinitum utan att någonsin avge det minstaste ljud (jaa, det ska stå ”minstaste” – ska det va så ska det va)


Och en klocka som ringde ad infinitum [...]

det är dags för
demonerna att florera
ur det kaspiska havet
men du litar inte på någon
täpper igen denna ohyggliga
vattenmassa (vet du ens hur mycket)
med en kork i korkad metangas
inspirerad aspirerad perspirerad
av magnesium eller brons

minareten sneglade sin långa hals
över hela scenen den vissnade
titt som tätort flaskfångad
för gudarnas nöje
och fossil- och kristallmatrisen
kvarnmaldes ner till sockersjuka
då de viktigaste pelarna
tog till orda
från en bombastisk egressiv lungström

ett lugn som
absorberar ihjäl
heligheten
till en soptipp
oupphörligt

och kattens lilla lögn
sitter på golvet
smider lunga
ikväll




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 368 gånger
Publicerad 2015-05-17 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll