Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Synkronisera mig med kaoset


Säg mig; hur blir man magiker?

hela orienten griper
med polygripen under
din terrängrika hy
griper det obegripliga
utanpå den amorfa fruktens
blixtrande meditationstratt
av metamorfa mantran

bronkiterna och alveolerna
tar sats hämtar andar
spyr ut spådomar
och soltemplets jungfru
vidtar ål
med sitt gigantiska arsel
formbart som biskopen
ansvarande för asteroidens arbiträra månsemester

hanteln av gröt tynar bort
i chimären skulpterad
ur hulkande
vitrinskåp
vars målbrott
var hejdlös frossa




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-17 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll