Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Synkronisera mig med kaoset


Stillheten darrar ihjäl mig

med ett badkar i näsan
och blyertspennan i ögonlocket
sprutar du fram sidorna
till den nya heliga skriften
doftande av mandarin
och sanskrit

tornadon i rummet
låter sig inte blidkas
ditt liv omloppsbanar
runt och blir till vitt kritstoft
silhuetter vrålar ur sig
fusionjazz
kofoten splittras i tusen
kulsprutar varenda legym
kluster åter kluster av atombomber
jiiiiihaaaaad med sporrarna och cowboyhatten i högsta hugg

och dessutom har vi
virustransaktionen vilken bagaren sviktade döv
planlöst saltande en dödsloop
och huvudbryner väta
i denna konstbevattnade knarkidyll

det är långväga hastighetsstopp
med litervis av keramikkvistar
tuggade till tundra
åter kommer flundran
ljusblåser upp sitt gomsegel till härjande magnetstormar
i fyrfärg fast främst lysdiodsblått
du kallar det ett UFO
men det tecknas från alla håll
och kantiga polyfenoler
vars nyttighet
förförde popcornen

halal halal kött ohoj
eller var det halleluja
vad säger man
kanske dragspelet fusionerades med bussen
stel som en bunt kvistar av chakra
mörker mörker svärtar ner dödsstjärnan
när den har händerna fulla
med att gå på dasset
dessa händer äter du alltså saxen med
medvurst klampar kroniska kuckelikun ovan
askmolnet injicerat med rytande
magmaröd vattenbasun
och jag bara
sitter




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 397 gånger
Publicerad 2015-05-18 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll