Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det ingen vet


Blå

Mörker bakom nedrullad gardin
Fast i ett isolerat limbo
kvarhållen i ett nät
spunnet utan nödutgång
dagligen hemsökt
plågad
torterad
marterad
blå

Har stängt av
tryckt på pausknappen
I sin intramurala bubbla
känner hon ingenting
Där finns bara hon
blå

Allt annat som en film
spelad i ett grådassigt ultrarapid
Har ingen att vända sig till
ingen att träffa
Var dag är den andra lik
har samma mönster
konstellation
rytm
blå

Det går ingen dag
hon inte funderar på att
göra slut på allt
Väger alla möjligheter mot varandra
Men
hon förtjänar det säkert
Hon valde
bad om det
och fick sin del av livets lotteri
Bad om att få
bli
sönder
slagen
blå

 

 




Fri vers av Nettan
Läst 926 gånger
Publicerad 2006-04-16 18:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Väl komponert och en underbar bild dessutom.
2013-09-23

  månica
skitbra nettan!

läser just nu igenom din "läs gärna"rad
här levererade du en knockout!
2007-01-11

  stefan.g
Mycket väl skrivet.
2006-05-31

    Mattias Karlsson
Den nya versionen är super, och de fem sista raderna är en fantastisk avslutning med "bli" och "blå" på egna rader och rimmet som blir med "få" och "blå" och "lotteri" och "bli". Jag läser de tio sista stavelserna som 5+5 stavelser, och det blir väldigt rytmiskt: "bad om att få bli" + "sönder slagen blå". Bravo!
2006-04-17

    Mattias Karlsson
Det är då ett skit-lotteri med alldeles för höga insatser! Nä, nu jävlar får Svenska Spel sluta med den här :(
2006-04-16

    NoMi F
O vilken sorglig tragisk poesi
om misshandel och plågan
Du formulerar den fint här
Men inte rår hon för det inte
Ingen borde få ha det så
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Nettan
Nettan