Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ulven i fårakläder

Ondska,

vad vet vi egentligen om verklig ondska?
Vi tror att ondska är lätt att se,
lätt att peka ut.

Det är krumma ryggar,
surmulna anleten,
hårda ord och hårda slag.

Men har ni någonsin sett verklig ondska?
Den som kryper in i märg och ben,
förföriskt och undanglidande.
Silke och satin,
sammet och rakblad.

Den mörka själen som saknar rymd.

Det mörka sinnet som saknar empati.

Det ljusa, oskyldiga leendet som döljer ondskan.

Den uppriktiga blå blicken som imiterar känslan.






Fri vers av Elisabeth H
Läst 290 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-05-18 21:32



Bookmark and Share


  Per "Läsaren" Sörqvist
Om jag får lov att citera mig själv: Det som är av godo i människan kan den av ondo imitera till detsamma.
2015-06-05

    Balans
Mycket insiktsfullt!
2015-05-20

  Lars Hedlin
JA så sant! Den riktiga ondskan är när den gömmer sig mitt bland de som minst anar den.....
2015-05-19

  Sommarina VIP
Så mkt grymhet och ondska finns. Precis sådom du skriver. Tyvärr
2015-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth H
Elisabeth H