Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens råd..

När sorger snärjer sinnets rötter
och natten täcker hopp och tro.
Då tvunget lösningen må gro;
när drömmen går på sjuka fötter.

Men aldrig där vid tidens eldar;
när hjärtat bjuder upp till dans
- då måste svaret ske i trans!
När ödet oss i lycka gäldar.

Då tomma händer bygger husen
och sagans lada blivit full;
Ja, minns att minnas för din skull;
tills kölden sedan släcka ljusen.

Se - skvalpande i minnets dammar;
där ligger själens goda råd.
Vi finner dem ur livets kod;
när molnen viskar ömt och flammar..




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 365 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-05-18 22:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert diktat!
2015-05-21

  Bo Himmelsbåge
En rytmisk, välformulerad o tankeväckande dikt!
Tack!
2015-05-20

  RitaBrunner
Eloge för formulering: "och sagans lada blivit full;" En underbar metafor som jag aldrig hört förr! :)
Jag gillar att du använder skiljetecken som underlättar läsupplevelsen och jag tycker mycket om denna dikt!
(ska du använda punkter som avslutning i en mening ska de vara 3, vare sig mindre eller fler)

Tummen upp från mig! :)
2015-05-19

  Nannie
väldans vacker dikt
2015-05-19

  louisegirl
Fantastiskt vackert diktat
2015-05-19

    ej medlem längre
Näst sista stycket är väldigt fint!

Hela texten är dock..som vanligt :) otroligt välskriven!
2015-05-19

    ej medlem längre
Jag håller med ULJO, en mycket bra text..
2015-05-18

  ULJO
Fenomenalt bra text deta
2015-05-18
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H