Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagens modeord heter palett


Målande meningar och pepprat prat

I Ring P1 hör jag ordet palett

från en inringare:

"Det gäller att ha en palett

av olika åtgärder"!

I Nordegren och Epstein

hör jag ordet igen:

Nu talas det om

"en palett av olika åsikter"!

 




Fri vers av Valter Örn VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-05-20 16:54



Bookmark and Share


  Magica VIP
Fast jag kan faktiskt tycka det är kul att hitta lite nya formuleringar och betydelser av ord ibland, det friskar upp lite i ett rätt stelt land i mitt tycke.
2015-05-23

  Ingrid Trolle
Tyvärr uppmuntras
folk till att hitta på
diverse ord och uttryck
som oftast inte är adekvata
med vad de vill ge sig ut för.
Att man sedan i radio har
en brevlåda för publiken att
kontakta språkvetare som sedan
tar upp orden i Svensk Ordlista (SAOL) är sannerligen ingen bra
utveckling för svenska språket.
Ett bra påpekande du gjort med
denna text!
2015-05-20

    Dan Myrbeck
Detta förutspådde jag redan 2013:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1595498

Modeord kan bli tjatiga, vi borde kanske vara mera exkluderande?

2015-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, ibland blir ord mode, konstigt nog. Men värst är ändå "sjukt", som används till bra som dåligt.
2015-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP