Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kräver...

När jorden har snurrat
sitt sista varv.
Då slutar vi orda
om trohet och arv!

När allt är förlorat
förgjort och dött...
Då sörjer vi gärna
den lycka vi mött!

När fåglarna flyger
så högt över skyn...
Då längtar vi alltid
att dela dess syn!

Vi kräver vår lycka!
Vi kräver vårt ljus!
Men stanna och lyssna
på älvarnas brus...

Se att mörka stunder
de kommer igen.
Men sommaren väntar...
Ja, lyssna och känn!




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 373 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-05-20 22:47



Bookmark and Share


  ULJO
Bra levererat
2015-05-22

  Marianne Räf
Å, vad fint skaldat och rimmat !
;)
2015-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi behöver verkligen stanna upp och lyssna och känna...skön dikt...
2015-05-22

  Nannie
fint
2015-05-22

  louisegirl
Mycket tänkvärd fin text
2015-05-21

    ej medlem längre
Vi kräver och begär......men lyckligast är den som har ett förnöjt sinne.
Fin text!
2015-05-21

    ej medlem längre
En poetiskt känsla i budskapet som berör. Gillar. Mycket.

2015-05-21

  RitaBrunner
En uppmaning att stanna upp och känna behöver vi alla till mans/kvinns då och då!
Tack för denna! :)
2015-05-21

    ej medlem längre
Ta vara på nuet!

Väldigt tänkvärd och fin text..tycker mycket om!
2015-05-21

  Bo Himmelsbåge
Joo... det är sant! ...vi kräver ofta väldigt mycket... ibland så intensivt, att vi glömmer det vi redan har...
Trots allt är vi ett lyckligt lottat land
o folk
o får tåla i bägaren ibland lite smolk...
Åhh... hela sommaren framför oss...
Underbart!
2015-05-21
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H