Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babel

När Babel
börjar
byter jag
kanal.
Det gör mig arg.
Jag blir illamående.
allt du skriver nu,
har redan tänkts.

Jag blir illamående
av kulturens bästa program.
Hur ska jag kunna tvätta och diska
när det bästa vi har,
är så
medelmåttigt?

Hur ska jag kunna leva
när det som jag har levt för
plötsligt inte är här?

Tanken på henne,
tanken på litteratur, nej, ord i lönndom
för någon satt själv, ensam och skrev dem
det intima
som är jag
just nu.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-23 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl