Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till tröst


Dröj kvar vid en sjö
begrunda saknaden

låt händerna vila i vågorna, slöjorna
stilla vattnet, begäret

andas in
fyll ditt huvud med luft
föreställ dig att jag finns någon annanstans, inte här
här är inget, intet och aldrig, inte nu inte nu

men i sjön, där är jag
under dina händer vågorna, blir jag
den som inte orkar vara rädd mer
på nytt född, vanlig, oförställd
så som gräset här nere vid sjön
vaja vaja vaja
susa susa susa

en annan hjälperska i mitt namn
och i ditt namn

(vattnet är fyllt av kunskap och minnen)

andas ut
plocka ned ett moln, skriv ditt liv
till tröst
över sargad jord.












Fri vers av ulrica rydin
Läst 588 gånger
Publicerad 2015-06-13 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin