Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


När djävulen bjöd upp till tango


när djävulen öppnade sin famn
förklädd i kärlekens namn
bjöd han upp till livets dans
en hållfast tango
där jag plötsligt blev hans

jag svältfödd förvirrad själ
visste dock att han ville väl
för han såg att jag ville dansa
hade längtat så länge
och blev tvungen att chansa

han förde mig med fasta steg
jag bugade och neg
han visste allt, han var så belevad
medan jag var blockerad
och mentalt förstelnad

tålmodigt dansade vi på
han dominerade och jag
tippade på tå

kraftfull och dynamisk
var han idealet
för mig som tyst och tafatt
tappat bort talet

taktfast jag gav följe
i tangons fasta famn
Han förde och fick mig
att sträcka min rygg
svepte mig framåt
mot främmande hamn
tills jag började känna
mig varm och trygg

han lärde mig stegens mystik
jag bände min bål
och min hals magnifikt
tills jag blev hans svan ner på knä
vacker och trygg
fann jag där ett skyddande lä

men försökte jag dock att lossa
dansens fasta grepp och ton
erfor jag genast en ryslig frossa
att lämnas kvar
i ensamhetens kval om framtidstron

så inkrypt i hans storhets skugga
fortsatte jag att stampa takt
ett ensidigt grepp jag ej kunde rubba
han var min sol och min övermakt

utanför var kallt och natt
när djävulen dansade med sin kafkakatt

.................





Bunden vers av Schizooliza
Läst 580 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-05-25 16:11



Bookmark and Share


  DominiQueen
fantastiskt - överjordiskt medryckande och så härlig suggestiv rytm och med stor psykologisk insikt tecknar Du det utsatta i denna gestaltade tango.
APPLÅDER och stående ovationer

/DominiQue
2018-06-27

  aol
Vilken känsla och djup din dikt skänker att känna en styrka som tar över en,
2015-11-28

  Johan-70
Så jävla bra.
2015-06-01

  Lars Hedlin
Starkt i känsla och i utförande!
2015-05-26

  stig wikman
Jag läste och
beundrade din text.

Bra poetat.

Kram från stig i Dalarna.
2015-05-26

  Chawa VIP
Beroendets övertag och makt!
2015-05-25

  WyS VIP
Förförelsens svarta magi!
2015-05-25

  KattenKin VIP
Vackert och svart.
Denna vill jag läsa fler gånger så jag sparar den!
2015-05-25

  Kaptenlöjtnant
fint, nästan som hemliga Arne
2015-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza