Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en omtyckt mesig vän.

Hon är Lagom sval för att inte betraktas som mesig.
Hon äger tystnad som antas vara självvald.
Folk har respekt för dig när du talar. Du gör det så sällan.
Vänliga själar söker lösningar.
Jobbiga kvinnor påtalar orättvisor.
Mumla i kudden ger inga fula märken i ansiktet eller fula färger i ansiktet som rött. Mumla i kudden retar aldrig upp någon.
När ilskan är rätt?
Förpackning och tajming är allt om du vill bli respekterad.
Psykosociala normer är prydliga små skåp där bara de som har en rad lögner platsar i sin putsade rad.
Ilskan är mig trogen. Jag vill inte ha den.
Ilskan gör mig så stark att jag bygger en ark för mina drömmar och rymmer från er...

Jag vill kunna tycka om skolministern och vem som helst.
Fjäskmajjor och kvinnor som håller igen när gorillorna i kostym håller tal.
Å vad skönt att bli gammal och snäll tänker jag när jag ser en äldre kvinna le mot sin välväxta pelargon.

Du biter i handen som födde dig säger hon.
Hon som alla tycker om som har ett rätt sätt.

Jag behöver inte göra något, bara gå rakt in i hans förkrympta fantasi.
Vad menar du? Slösar du fortfarande din tid med spel?
Du måste lära dig att ge igen.
Sparka på hans självkänsla.
Punkten i honom som heter "Jag är mer värd än kvinnor" har olika storlek men den finns i varje man.

Pappapåven och hans anhang är hans egen ryggrad i alla hans manliga dagar.

Mannens längtan efter en riktig kvinna är som
en oanvänd mysoverall längst in i garderoben.
Längtan efter det äkta mötet mellan människor är uthållig.
Där ligger männens samvete bevarat.
Rösten som säger jag är lika mycket värd som en kvinna inte mer inte mindre.
Hon som är omtyckt för sitt smidiga och ödmjuka sätt menar verkligen MENAR
att han också är ett offer.

kanske är vi alla är vi offer när permafrosten smälter
men det är män som har mest pengar och mördar mest och helst kvinnor.
My motor is working .....




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-29 20:57



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Här finns så mycken klokskap och välgörande ilska att jag inte vet var jag ska kommentera, det finns massor som jag ville citera och sätta utropstecken efter, men inte minst den här raden:
"Psykosociala normer är prydliga små skåp där bara de som har en rad lögner platsar i sin putsade rad."
Jag vill ha en värld där ingen, ingen är offer!
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP