Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den 18 maj 2008

Även om sorgen i en kan gräva
STORA hål tar den ändå
aldrig på hoppet helt kål...

Mitt i eländet kan ljuset gro
fastän man själv på det
knappt kan tro...

Det sker först
när nå´n annan hör ens röst
och orkar att lyssna
på eländet och fullt ut höra vad man
råkat ut för och bara medsittande i det vara
och orkar med att allt det tragiska bara ta in
det är då det händer att hjärnan får vila
och läker och sorgens skärande ränder, vänder...

När jag förlorade en vän 2008, då bröt jag
ihop inuti, utanpå som vanligt, det fanns ingen
som ville lyssna till min klagan efter förlusten,
han bara gick, svar varför, det enda jag fick
var, kontakten bryts, efter 5 år sa jag efter
allt det goda roliga vi haft, det går inte,
jag dör.. Varför, på det fick jag inget
svar alls... Jovisst ett:
ALLT HAR SIN TID!

En svart rullgardin, rullades då ner för mina
ögon direkt, solen försvann, den tog han med sig,
det var som om jag gick i ett öde landskap.
Inget liv fanns där ute, alla vackra blommor,
träd, nyutslagna, de såg ut som kala pinnar
mina ögon såg allt i gråsvart
detta var i maj då naturen
var klädd till fest och jag
såg bara en tom gest...

Jag förlorade i vikt, kläderna på mig hängde som
trasor! Folk sa till mig, så fin jag blivit, så smal,
jag hade verkligen lyft upp mig till det bättre...

ALDRIG HADE JAG SETT SÅ SNYGG UT!

Jag var med min man till doktorn, vi hade samma
läkare, när han såg mig sa han, vad har hänt Ewa jag
känner inte igen dig... Blodprov togs på mig,
vi gick hem, handlade på hemvägen,
stannade till på ett kondis...

När vi precis kommit hem, då ringde telefonen,
jag svarade det var doktorn han skrek rakt ut:
-Ditt blodprov visar sådant lågt järnvärde
att det kan ingen ha och leva i och med...
Hade jag inte sett dig innan provet togs
hade jag trott att blodprovet tagits
från en redan död... Vi måste sätta
in järn genast... Stor dos! Jag såg
dig i sista stund...

Är det så att Du har läst ända hit...
Och Du har en vän som har blivit drabbad
och vill berätta, lyssna, lyssna, lyssna
det är det enda Du behöver göra då!
Höra, höra, höra, Du kan genom
det rädda liv, tänk bara genom att
hos nå´n annan sitta still , still, still
Du ett nytt och bättre och ljusare
liv för den får till!

















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-29 10:52



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull och gripande text. Visst kan det vara så.
2015-05-30

  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig så fint :) kram
2015-05-30

  Eva Helene VIP
Ja, visst är det märkligt att ljuset ändå kommer tillbaka, hur det går till vet man inte alltid. Fint Ewa!
2015-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt