Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en grötdikt.


Morgonpredikan

Allt går sönder kroppen sandslottet
Almen och katten kommer in i huset på sina särskilda sätt
fröna under fötterna och katten genom kattluckan
morgongröten kokar
morgonpsalm på radion
alla lever och dör
man behöver inte vara ett geni för att inse dessa fakta.
Varför förnekas fjolårets superhjältar
en plats mitt i bland
oss.
Dagis och äldreboende
skuffas undan.
Livets början och livets slut
undangömda för varandra i byggnader
så praktiska och billiga att de gör ont ögonen.
Dessa hus för de sköraste dagarna i människan.
Nu sjunger en skör kvinnoröst på skör tyska i radion
hon heter Barbera
äggena är klara
fadern väcker sonen
han är vaknast av alla men ändå.




Övriga genrer (Kåseri) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-31 09:58



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"hus för de sköraste dagarna i människan" Du kan uttrycka det sä väl! Skört borde vara dyrbart för oss, som det ju faktiskt är.
2015-05-31

    ej medlem längre
Starka engagerande ord. Bra.
2015-05-31

  i af apa
en morgonpredikan som
bergspredikan
alla & en var
skola lyssna
till...
2015-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra skrivet.
2015-05-31

  Lars Hedlin
Bra belyst och framfört....
2015-05-31

    Lars J
"Barn och gamla är bara en belastning för våran kommunala budget, så vi bygger kostnadseffektiva lösningar för dem och hoppas på det bästa" uppsnappat från kommunstyrelsens konferensrum på ett lyxhotell efter en god måltid och ett gott vin
2015-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver på pricken, om hur barn och gamla hanteras idag. Man tjänar inga pengar på dem. Alltså tycks de inte ha något värde, anser flera politiker. Ättestupan för gamla kanske var humanare, än att känna sig till besvär, andra till last. Kanske i många år.
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP