Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag dedicerar denna till underbara H som försvann för tidigt. Dina tårar sprutade av glädje när jag spontant läste den mitt i tentaplugget för er. Idag lever dikten vidare fastän du inte finns mer.


Tjajkovskij och kärleken

Tjajkovskij sig en svansjö utav ljuva toner målade.
Publiken i konserthallen satt säkert som fastnålade.
Kompositionen en romantisk bild antagligen utstrålade,
fastän sorg och smärta inuti Tjajkovskij bara vrålade.

I en artonhundratalsgarderob tvang han sig att gömma,
och om livets stora kärlek han väl endast kunde drömma.
Men stark och het passion är liksom omöjlig att glömma,
så nog ända in i tragisk död hans hjärta kom att ömma.

Om sanningen framkommit han säkert kastats i en cell,
för på hans tid var en fikus väl en syndarnas rebell.
En sån som stämde träff på något nedgånget hotell.
Tänk att Putins nationalklenod var homosexuell!




Bunden vers (Rim) av koboltblå
Läst 304 gånger
Publicerad 2015-06-02 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå