Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsbild 3 juni 2015 Södermalm, Stockholm

I denna oerhört blåsiga dag i Stockholm gjorde jag en promenad via Ölandsgatan in på Götgatan. Där kommer en äldre man klädd i en tunn vindtätt grå jacka, jeans och sneakers.

I händerna hade han en stor papperskasse, modell xl; utan innehåll.

Vinden tog tag i både gubben och kassen. Kassen blev som till ett segel som styrde honom åt olika håll dit han inte ville.

Han svor och förbannade hela tiden.

Till slut vände han sig om; lyfte händerna mot rymden och förbannade vinden och vädret.

Jag fick liksom en förnimmelse om hur människorna i vår forntid betedde sig när de tillbad eller förbannade naturens makter!




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-03 17:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
inspirerande vy jag fick!
2020-06-04

    Sefarge VIP
Härlig insiktsfull Bild!!
av Livet,fint fångat,
genom Dina ögon.
:)
2015-06-04

    ej medlem längre
Såg en liten grabb göra samma sak i går här på gatan utanför(trots att han hade medvind:)
2015-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP