Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vinst var gång!


Gyllene ord

Orden förgyller tillvaron,
ger vardagens grå moln
en tydlig guldkant.

Silverklingande ord,
tankarnas mynt,
medvetandets hårdvaluta…
Vad är väl euro mot dessa?

Alla språk har dock ett gemensamt:
att kunna ge tankarna synliga kläder.
Alla ord har ett gemensamt:
ömsom bilddräkt, ömsom ljuddräkt,
hela tiden tyst tänkt nakenhet.

Ord förgyller tillvaron:
samma ord upprepat tre gånger
ger en åtråvärd vinst:
kärlek, kärlek, kärlek…

Tjugofemtusen kyssar
varje månad i tjugofem år,
om du har tur.
Skicklighet i kärlekskonst
har du ju redan.

Den nakna tanken klär sig helst i ord
när du skall vistas bland andra,
ty ord är gemenskapens
främsta kännetecken.

Nakenheten är en dröm.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-04 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP